Henkien erottamisen armolahjan käyttö rukouspalvelussa

Marko Joensuu         No comments

Henkien erottamisen armolahja on elintärkeä tehokkaassa profeetallisessa palvelutyössä ja erityisesti tilanteissa, joissa sinulla ei ole aikaa etsiä Jumalan johdatusta Hänen läsnäolossaan.

Esim. jos palvelet käyttäen profetian armolahjaa, eteen tulee aina suuri joukko ihmisiä rukoiltavaksi. Et ole ehkä tavannut ketään näistä ihmisistä aikaisemmin. Käytän armolahjaa näiden ihmisten hengellisen tilan erottamiseen. Joskus saan heille profetian, mutta erotan, että he eivät ole hengellisesti valmiita vastaanottamaan sitä, sillä heidän sitoutumisensa Jeesukseen ei ole riittävän vahva. Jumalalla on suunnitelma Heidän elämälleen, mutta he eivät ole vielä valmiita vastaanottamaan sitä. Toisinaan uskovat pyytävät minua vahvistamaan profetian he kertovat jonkun muun antaneen heille, mutta erotan, että he vain naamioivat sydämensä halun uskonnollisella kielenkäytöllä. On huolestuttavaa, miten monet ihmiset ajattelevat, että profeetan siunaus voi muuttaa kaiken silloinkin, kun Jumala on eri mieltä heidän kanssaan. Joskus erotan, että ihmiset valehtelevat; toisinaan erotan synnin heidän elämässään.

Kerron heille vain harvoin mitä näen. Sen sijaan käytän mitä erotan materiaalina diagnostisille, suorille mutta armollisille kysymyksille, mistä tahansa asiasta onkaan kysymys. Loppujen lopuksi nämä ihmiset ovat etsimässä Jumalaa ainakin jollakin tasolla, vaikka he eivät olekaan valmis paljastamaan sydämensä salaisuuksia. Ensimmäinen Pietarin kirje 4:8 sanoo:

Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä "rakkaus peittää syntien paljouden".

Henkien erottamisen armolahja ei ole ihmisten paljastamisen armolahja vaan lahja, jonka avulla ihmiset vapautetaan.

Jos koet, että jonkun elämässä on demonisia vaikutuksia, toimi seuraavalla tavalla:

1. Etene varovasti kunnes olet varma

On sallittua ja viisasta edetä hitaasti. Henkien erottamisen armolahjan käyttäminen tuntuu joskus kuin valoisasta pimeään huoneeseen astumiselta. Vie hieman aikaa ennen kuin silmät sopeutuvat, mutta pian alamme erottamaan huoneen kalusteet.

2. Kysy kysymyksiä äläkä profetoi

Yksi kaikista tuhoisimmista työtavoista on sen "profetoiminen", mitä näet henkien erottamisen tai tiedon sanojen armolahjojen avulla. Tämä tuo ihmiset tuomion alle. Tämän tähden sinun ei pidä lähes koskaan kertoa rukoiltavalle yksityiskohtaisen tarkasti mitä näet. Sen sijaan käytä mitä näet raaka-aineena kysymyksille.

3. Älä anna pimeyden sanella palvelutyösi luonnetta

Paholainen on valehtelija, ja usein hän yrittää sanella palvelutyösi tavan ympäröimällä sinut petoksella, pelolla tai epämukavilla tunteilla. Jos annat hänen pettää sinut, reagoit mihin tahansa hän projisoi sinuun tai siihen, jonka puolesta rukoilet. Tämän sijasta tarkkaile rukoiltavaa, hengellistä levottomuutta ympärilläsi ja Pyhän Hengen virtaa sisimmästäsi. Sinun pitää tiedostaa kaikki kolme. Älä reagoi sielunvihollisen työskentelyyn vaan alistu Pyhän Hengen työhön sisimmässäsi.

4. Odota Pyhän Hengen virtaa sisimmästäsi

Jumalan läsnäolo suojelee sinua ja ohjaa kaikkeen totuuteen. Jeesus sanoo Evankeliumissa Johanneksen mukaan 14:26:

Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

Sinun pitää odottaa Auttajan saapumista. Odota Pyhän Hengen läsnäolon virtaa ennen kuin yrität mennä asioiden ytimeen.

5. Rukoile Hengen virrassa

Jokainen demonisen läsnäolon tai vaikutuksen kohtaaminen on hengellinen taistelu. Tämän takia sinun pitää rukoilla ja palvella vain Pyhän Hengen virrassa.

6. Rukoile jälkeenpäin

Jokainen vihollisen kohtaaminen on rasittava. Jos menet töihin Lontoon viemäriverkostoon ja sen jälkeen kotiin, peset varmasti itsesi tarkkaan ennen kuin annat suukon vaimollesi! Samoin henkien erottamisen armolahjan käyttäminen vaatii rukousta jälkeenpäin. Muuten demonisten vaikutusten kohtaamisella muiden elämässä on negatiivinen vaikutus omassa elämässäsi.

Jos et ole varovainen, alat kantamaan sitä masennusta, ahdistusta, pelkoa tai niitä negatiivisia ajatuksia niiden ihmisten elämässä, joiden puolesta olet rukoillut. Me palvelemme usein ihmisiä, jotka ovat kuoleman varjon laaksossa. Palvelemisen jälkeen meidän ei tule jäädä laaksoon vaan kiivetä takaisin Jumalan läsnäolon vuorelle.

Tämä artikkeli on otettu Yliluonnollinen rakkaus -kirjasta.

Marko Joensuu on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt yli 21 vuotta Kensington Temple -seurakunnassa Lontoossa media- ja missiotyössä. Hänen kirjojaan on painettu viidellä eri kielellä.

Published by Marko Joensuu

Marko Joensuu has worked for over sixteen years in the publishing and media ministries of Kensington Temple. He is an author, publisher and screenwriter.
Follow us Google+.

0 comments:

Ads

Labels

Popular Post

Contact

Powered by Blogger.