Opi erottamaan Jumalan ääni

Marko Joensuu         No comments

Jumalan äänen erottamisen oppiminen ei ole aina helppoa. Samuel oli yksi Vanhan Testamentin suurista profeetoista, mutta kun Jumala puhui hänelle ensi kerran, hän ei edes ymmärtänyt, että kyseessä oli Jumala.

Kun saat joltain sähköpostia, ei ole koskaan 100% varmuutta siitä, että lähettäjä on se, kuka hän sanoo olevansa. Mutta kun lepäät Jeesuksen rinnalla, voit olla aivan varma, että hän on Jeesus.

Jumalan läsnäolo on kuin ainutlaatuinen parfyymi, jota kukaan muu ei voi käyttää ja ainoastaan Jumala voi valmistaa. Se täyttää kaiken, mitä hän tekee ja sanoo.

On mahdotonta erottaa Jumala hänen läsnäolostaan. Tämän takia suuret herätykset ovat aina täynnä hänen läsnäoloaan.

Kun seurustelin tulevan vaimoni kanssa, hän lähetti minulle kirjeitä, joiden päälle hän suihkutti tiettyä parfyymia. Kerran hän lähetti minulle teddy-karhun, joka oli varmaan kastettu siinä parfyymissa. Ja upotuskasteella! Tästä parfyymista tuli minulle rakkauden tuoksu.Vielä tänään, yli kaksikymmentäviisi vuotta sen jälkeen, kun hän lakkasi käyttämästä sitä, sieraimiini tarttuu silloin tällöin tämä tuoksu jollain Lontoon kadulla. Ympärilläni on tuhansia tuoksuja, mutta kun haistan tämän tuoksun, katson ympärilleni ja odotan näkeväni hänet. Jumalan läsnäolo on kuin tällainen parfyymi. Kun opit tunnistamaan sen, et voi enää erehtyä siitä.

 Jumalan, sielun ja vihollisen ääni

Jumalan puhe on täynnä hänen läsnäoloansa. Älä kiinnitä huomiota ajatuksiin, jotka tulevat ilmestyksenomaisesti, mutta joilla ei  ole  hänen  läsnäolonsa  tuntua.  Näin pysyt turvassa, sillä sielunvihollinen yrittää aina kaapata lisääntyvän hengellisen avoimuutesi. Ihmisen henki on hänen kykynsä olla yhteydessä hengelliseen maailmaan, ja kun hengellinen herkkyytemme kehittyy, altistumme myös niiden demonisten olentojen vaikutuksille, jotka elävät hengellisessä ulottuvuudessa.

Meidän ei pidä keskittyä demoneihin, mutta on hyvä tietää, että niiden tuoma hämmennys voi tappaa profetian armolahjan.

Sielun, sielunvihollisen ja Jumalan tuomilla ajatuksilla on kaikilla energiaa, mutta niillä on kaikilla selvästi erilainen läsnäolo. Kun opit erottamaan energialähteiden erilaisen laadun, opit myös erottamaan ajatusten alkuperän.

Päivittäin kuulen Jumalan äänen ainakin kerran, mutta kuulen myös sielunvihollisen äänen, kun hän yrittää jäljitellä Jumalan ääntä.

Sisimpämme kaipuu ja pelot puhuvat myös meille. Mutta tarpeittemme äänessä ei ole Jumalan läsnäoloa ja rauhaa, vaan ne ovat täynnä sielumme levotonta energiaa.

Jumala tuo selvyyden

Kun Jumala puhuu meille, hän tuo selvyyttä. Meillä kaikilla on hetkiä, jolloin me yhtäkkiä näemme elämän osasia tarkasti. Usein tämä selvyys tulee meille verbaalisessa muodossa. Joskus kyse on siitä, että alitajuntamme on työstämässä ratkaisuja ongelmiimme, mutta jos tämä selvyys on täynnä Jumalan läsnäoloa, niin todennäköisesti se on Jumalan puhetta.

Jumalan läsnäolo sykkii positiivista energiaa ja energistä rauhaa.

Jumalan läsnäolo ei koskaan väsytä meitä, vaan lataa meidät uudelleen.

Paavali kirjoittaa:

Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen. (2. Tim. 1:7)'

Jos hengelliset kokemuksesi väsyttävät sinua, ne eivät luultavasti ole Jumalalta. Emme aina koe Jumalan läsnäolon energiaa voimakkaana, mutta rukouselämämme ei pitäisi uuvuttaa tai hämmentää meitä.

Jumalalta tullut sana on kuin kaksiteräinen miekka, tuoden selvyyttä hämmennyksen keskelle, positiivisia ratkaisuja negatiiviseen maailmaan ja rakkautta välinpitämättömyyden keskelle. Jumala ei koskaan hämmennä tai syytä. Syyttävät ajatukset, jotka tulevat sielunviholliselta, sammuttavat hengellisen energian, mutta kehottavat sanat Jumalalta ovat täynnä positiivista voimaa, joka tuo mukanaan energian tehdä oikein.

Jumala ei halua meidän toimivan profetioiden, unien tai näkyjen perusteella, jos emme ole varmoja niiden alkuperästä.

Tämä on yksi tärkeimmistä oppitunneista profeetallisessa palvelutyössä. Sinulla saattaa olla kiire tehdä jotain silloinkin, kun olet hämmentynyt. Jumalalla ei ole kiire. Hän haluaa sinun toimivan vain Pyhän Hengen antamalla rohkeudella ja selkeällä mielellä.

Jos en tiedä, mistä ajatukseni ovat peräisin, rukoilen. Jos tuon sielunvihollisen antamat ajatukset Jumalan eteen, hän yleensä vastustaa niitä selvästi. Mikäli ajatukseni ovat vain sielun tuotetta, Jumala usein tyytyy ohjaamaan ajatukseni hellästi hänen tahtoonsa.

Jos tuot jotakin Jumalalle rukouksessa uudestaan ja uudestaan, eikä hän kommentoi siihen ollenkaan, ajatus ei todennäköisesti ole Jumalasta, ellet ole varma siitä, että se oli alun perin Jumalalta. Silloin et voi tehdä muuta kuin odottaa kärsivällisesti, kunnes hän puhuu asiasta uudestaan. Joskus siihen voi kulua vuosia, mutta odotellessa Jumala puhuu sinulle muista asioista.

Sielunvihollisen palavat nuolet

Omat ajatuksemme ovat täynnä inhimillistä energiaa. Sielunvihollisen antamat ajatukset ovat täynnä demonista myrkkyä. Ne ovat aktiivisia, keskeyttäen ajatuskulkumme, ja usein ne pyrkivät jäljittelemään Jumalan ääntä. Mutta niissä ei ole Jumalan voimaa. Joskus niitä ympäröi voitonriemu, kun sielunvihollinen yrittää viehättää meissä olevaa ylpeyttä. Mutta sielunvihollinen ei pysty koskaan jäljittelemään Jumalan läsnäoloa.

Usein koen Jumalan läsnäoloa, mutta sen ympärillä on jonkinlainen hengellinen häiriötila. Silloin tutkin kaikki ajatukset ja sanat, jotka kuulen sisimmässäni, hyvin tarkkaan. Säteilevätkö ne rauhaa, vai tunnenko Jumalan läsnäolon vain sen tähden, että hän suojelee minua viholliselta ja hänen demonista myrkyltään?

Ehkä sielunvihollinen voi lukea ajatuksemme; ehkä ei. Mutta Saatana ja hänen demoninsa ovat opiskelleet ihmisen käyttäytymistä tuhansien vuosien ajan, ja ne voivat lähes aina päätellä mitä me ajattelemme.

Kun oli yhdeksäntoista, olin töissä psykiatrisessa sairaalassa. Olin alkanut ymmärtää, että Jumala oli kehittämässä minun kykyäni kuulla hänen ääntään. Yhtenä päivänä astuin ulos hissistä ja näin potilaan, joka sairasti Alzheimer-tautia.

“Rukoile hänen puolestaan, ja hän paranee!” Kuulin tämän lujan äänen mielessäni. Ensivaikutelmani oli, että Jumala oli haastamassa uskoani, erityisesti sen tähden, että olin juuri lukenut evankeliumien kertomuksista, miten Jeesus paransi sairaita. Mutta jokin tuntui väärältä. Minulla ei ollut parantamisen armolahjaa, mutta kun epäröin, tunsin voimakkaan syyllisyyden ja pakkomielteen toimia vyöryvän päälleni. Se sai minut tuntemaan, että potilaan paraneminen olisi minun vastuullani, ja jos en toimisi, ryöstäisin häneltä hänen parantumisensa.

Ymmärsin silloin, että sielunvihollisella oli kyky kommunikoida henkeni kanssa. Tämä johti minua etsimään Jumalan läheisyyttä yksinäisyydessä.

Hengessä rukoileminen

Jeesus sanoi:

Tulee aika – ja se on jo nyt – jolloin kaikki oikeat rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa. Sellaisia rukoilijoita Isä tahtoo. Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa. (Joh. 4:23-24)

Ei ole selvää yksimielisyyttä siitä, viittaako sana pneuma, joka voidaan kääntää joko “henkenä” tai “Henkenä”, Pyhään Henkeen, kun Jeesus puhuu rukoilemisesta “hengessä ja totuudessa”, mutta en usko, että meidän tarvitsee jättää rukouselämämme syvyys raamatunkääntäjien vastuulle. Pyhä Henki asuu sinussa – rukoiletko mieluummin ilman häntä vai hänen kanssaan?

On selvä ero Hengellä täytetyn rukouksen ja ylistyksen ja pelkästään uskonnollisen rukouksen ja ylistyksen välillä.

Yksi tapa oppia profetoimaan on rukoileminen ja ylistäminen Hengessä. Tämä tarkoittaa sitä, että annat Pyhän Hengen ohjata ylistystä ja esirukousta Jumalan läsnäolon virran avulla. Usein esirukous, joka virtaa Hengessä, alkaa kehittää profeetallisen ulottuvuuden.

Usein vain pieni askel erottaa profetian Hengen innoittamasta esirukouksesta, joka ilmentää Jumalan rakkautta.

Esimerkiksi olen rukoillut Lontoon ja San Franciscon kaupunkien puolesta, ja Hengen innoittama esirukous on muuttunut profetiaksi.

Usein löydän Jumalan tahdon profeetallisen esirukouksen kautta, kun Pyhä Henki ohjaa rukoukseni tiettyyn suuntaan. Tunnen Pyhän Hengen energian, kun rukoilen tiettyjen asioiden puolesta, mutta tämä energia katoaa, kun rukoilen toisten asioiden puolesta, ja minulle on selvää, mistä asioista Jumala välittää.

Tämä artikkeli on otettu Viisi askelta -kirjasta.

Marko Joensuu on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt yli 21 vuotta Kensington Temple -seurakunnassa Lontoossa media- ja missiotyössä. Hänen kirjojaan on painettu viidellä eri kielellä.

Published by Marko Joensuu

Marko Joensuu has worked for over sixteen years in the publishing and media ministries of Kensington Temple. He is an author, publisher and screenwriter.
Follow us Google+.

0 comments:

Ads

Labels

Popular Post

Contact

Powered by Blogger.